Bericht navigatie

Nieuws

Open dag Tjalleberd

Locatie Tjalleberd van Scauting opende op 4 maart haar deuren voor de buurt zodat zij konden zien wat zich nu precies in het voormalige schoolgebouw heeft gevestigd. Van half elf tot twaalf mocht men even kijken wat Scauting nu precies inhoudt. Van die kans is gretig gebruik gemaakt.

 “Het is best lastig om een goede schatting te maken van het aantal bezoekers want we hebben niet geteld, maar volgens ons tussen dertig en veertig bezoekers”, zegt Wouter Hilberink, die mee hielp bij de organisatie van de Open Dag. Niet zo gek dat er mensen naartoe kwamen, want er was genoeg te zien. “Van de creatieve kamer hebben we een aantal tekeningen en video’s laten zien, er werd een demonstratie 3D-scannen en 3D-printen gegeven. Aan het eind van de ochtend werd een drone gedemonstreerd.”

De bezoekers kregen een goede indruk van hetgeen Scauting in Tjalleberd te bieden heeft aan haar doelgroep. Met koffie, thee, cake, en andere lekkernijen is het al snel een leuke dag geworden, en, zo zegt Wouter, niet alleen voor de bezoekers.

 Op donderdag 30 maart volgt een tweede Open Dag. Deze staat in het teken van de landelijke Autismeweek en is uitsluitend voor professionals.