Orthopedagoog-Generalist of GZ-psycholoog

Ben jij onze nieuwe collega?

Wij zijn op zoek naar een Orthopedagoog-Generalist of GZ-psycholoog die het team Diagnostiek en Behandeling voor jeugdigen met autisme wil ondersteunen!

Scauting Coaching & Detachering biedt individuele ondersteuning en groepsondersteuning aan normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme. Sinds een aantal maanden hebben wij een afdeling diagnostiek en behandeling voor jeugd. Het uitgangspunt is de ondersteuningsvraag van het kind en zijn omgeving (ouders, begeleiding, school etc.). De diagnostiek en behandeling is handelingsgericht (doelgericht en passend bij de situatie) en vanuit het orthopedagogisch perspectief (veranderings- en omgevingsgericht). Gedrag wordt gezien als een hulp- en ondersteuningsvraag. Wij denken niet in termen van stoornissen of probleemgedrag.

Scauting zoekt een Orthopedagoog-Generalist of GZ-psycholoog die uitdagingen durft aan te gaan en samen met ons dynamische team de afdeling voor Jeugd verder wil door ontwikkelen.

Jij hebt:

· Expertise op het gebied van jeugdigen met autisme en bijkomende problemen
· Kennis van de wisselwerking tussen jeugdigen met autisme en hun netwerk
· Kennis van diagnostiek en behandeling bij jeugdigen met autisme en gezinnen
· Kennis van en ervaring met relevante en effectieve begeleidings- en behandelmethodieken voor jeugdigen en gezinnen met autisme
· Ervaring met begeleiden van teamprocessen, individuele werkprocessen en casuïstiekbesprekingen

Persoonskenmerken

· Goede communicatieve eigenschappen; kunnen aanpassen aan de gesprekspartner
· Flexibel en coöperatief
· Zelfstandig, ondernemend en proactief
· Denkend vanuit oplossingen en mogelijkheden
· Methodisch en systematisch werken
· Een respectvolle, maar kritische opstelling
· Multidisciplinaire samenwerking
· Je denkt out of the box
· Je bent een stressbestendige, analytische teamplayer

Functie-eisen:

· Universitaire/Postdoctorale opleiding in één van de gedragswetenschappen, met diagnostische bevoegdheid en relevante BIG-registratie
· Werkervaring als regiebehandelaar met leidinggevende taken binnen de jeugdhulpverlening
· Kennis en ervaring op het gebied van handelingsgerichte diagnostiek
· Kennis en ervaring op het gebied van individuele en contextgerichte behandeling
· Bij voorkeur: ervaring met een specifiek therapie als cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, ouderbegeleiding en -training en/of traumabehandeling.
· Ervaring met het coachen en ondersteunen van basisorthopedagogen en medebehandelaren in uitoefenen van hun werkzaamheden.

Geïnteresseerd?

Scauting is een informele organisatie met een prettige collegiale werksfeer. Er is ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen. Het betreft een vaste baan met een omvang van tenminste 24 uur.

Heb je nog vragen, bel dan met Cindy Rosema (Orthopedagoog-Generalist), telefoonnummer 0528-745051, werkzaam op maandag, woensdag en donderdag. Ga je solliciteren, stuur je motivatiebrief met CV aan andre.oostenveld@scauting.nl.

Reacties van en aanbiedingen via werving- en selectiebureaus, alsmede doorplaatsing op andere sites, worden niet op prijs gesteld.