Foto door Sjors Oostenveld

Foto door Sjors Oostenveld

(Educatieve) dagbesteding

De (educatieve) dagbesteding is er in eerste instantie op gericht dat jij weer structuur krijgt, dat er contacten zijn met andere deelnemers en dat je wordt uitgedaagd om iets op te pakken dat bij jouw talenten past. De educatieve dagbesteding is in principe tijdelijk. Afhankelijk van hoe jij je ontwikkelt en jouw wensen zijn er mogelijkheden dat jij:

• Weer naar school kan gaan (eventueel met begeleiding vanuit Scauting)
• Dat je op zoek gaat naar een baan (eventueel met begeleiding vanuit Scauting)

Ook kan het zijn dat je gedurende een langere periode bij Scauting bent en dan meer voor ontspanning en om tot rust te komen.
Wij weten dat het werken onder druk niet prettig is, je kunt je dus bij Scauting ontwikkelen op de manier die het beste bij jouw past, zonder druk.

Binnen de (educatieve) dagbesteding kun je je ontwikkelen op verschillende vlakken zoals:

• creatief, zoals tekenen, schilderen, videobewerking, fotografie etc
• Programmeren, zoals python, C++ etc
• Security • Website bouwen • Autocad tekenen
• 3D printing

De afgelopen jaren hebben meerdere deelnemers ontdekt welke talenten zij hebben en in welke bezigheden zij plezier hebben. Een aantal van de deelnemers zijn, met ondersteuning van Scauting, zelfs gestart met een studie.

Startgesprek

Op jouw eerste dag vindt er een startgesprek plaats. Dit startgesprek is eigenlijk een kennismakingsgesprek. Jouw coach wil je graag beter leren kennen zodat jij optimaal gecoacht kan worden. Je bespreekt met je coach wat je graag wilt leren, hoe je dit wilt doen, of je in een kleine groep wilt werken of in een grotere groep (max 10 personen). We leggen de dagstructuur en gang van zaken bij Scauting uit en we leiden je rond in het gebouw en je kunt kennis maken met collega’s. Tot slot worden jouw interesses en verwachtingen besproken en maken we een start op jouw werkplek. Bij Scauting kun je leren programmeren, websites bouwen, IT-security, apps ontwikkelen en netwerken.

Ben jij creatief? Zo ja, dan ben je ook bij ons op de juiste plek. Wij bieden jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen in tekenen en/of schilderen. Dit kan op papier of op de computer. We kijken niet alleen naar jouw stijl van tekenen/schilderen, maar onderzoeken ook welke stijlen er nog meer zijn en vragen jou ook eens een andere stijl te proberen. Zo leer jij ook jouw eigen stijl verder te ontwikkelen. Naast tekenen en schilderen kun je animaties leren maken, verhalen schrijven of fotograferen en filmen. Heb jij zelf andere ideeën? Laat het ons weten dan gaan we ermee aan de slag.

Aan de slag

Na het startgesprek gaan we gelijk aan de slag. Je wordt geïntroduceerd op het lokaal waar je aan de slag gaat. Jouw coach heeft een computer voor je geregeld en je kunt gaan starten met de werkzaamheden die jullie in het startgesprek hebben besproken. In het begin is het vooral belangrijk dat je weer structuur krijgt, je moet weer op een vast tijdstip uit bed om op de afgesproken tijd bij Scauting te zijn. Je krijgt de tijd om weer te wennen aan deze nieuwe situatie.

Ik weet wat ik wil

Weet jij wat je wilt, dan kunnen we gelijk aan de slag. Wil jij leren programmeren dan gaat de coach met jou in gesprek om te onderzoeken welk niveau je hebt. Vanuit deze informatie zetten we dan een traject op om jouw kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Ik weet nog niet wat ik wil

Weet jij nog niet precies wat je wilt dan kun je dat bij ons gaan ontdekken. Samen met je coach stel je een traject op waarbij je de verschillende mogelijkheden die wij bieden kunt ontdekken. Je kunt dan denken aan  werken met de 3 D printer, autocad tekenen, programmeren, software testen een, maar ook tekenen op papier of op de computer. Heb je ontdekt wat je wilt, dan gaan we jouw ondersteunen om jouw kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Projecten

Het komt voor dat Scauting een project krijgt van een externe klant. Zo’n project knipt de coach op in kleine deelprojecten.  Past  een deelproject bij jouw kennis en vaardigheden dan wordt je uitgenodigd om, samen met anderen, aan het project te gaan werken.

Aanleren vaardigheden

We ondersteunen je ook bij een aantal zaken waar jij minder handig in bent. Deze vaardigheden leren we je aan door middel van projecten . Deze projecten kunnen te maken hebben met je vakgebied maar we hebben ook andere projecten waarbij je vaardigheden kunt aanleren. Denk aan een kookproject, dit bestaat uit samen kiezen wat er gegeten gaat worden, boodschappen doen, voorbereiden, koken, samen eten en daarna weer opruimen.

Evaluatie

We evalueren elke week ongeveer 10 minuten. We willen dan graag van je weten of alles goed gaat en of we met de juiste zaken bezig zijn. Jij hebt dan de mogelijkheid om aan te geven welke zaken er volgens jou anders moeten. Van elke evaluatie wordt een kort verslag gemaakt.