Begeleiding bij stage en afstuderen

Scauting heeft in de praktijk gemerkt dat stage en afstuderen voor studenten met autisme een grote uitdaging kan vormen. Uit ervaring weten wij ook dat met extra aandacht en intensieve begeleiding ook met autisme ook een mooie stage- of afstudeerperiode mogelijk is.

Enthousiaste en ervaren begeleiders van Scauting kunnen je tijdens je stage begeleiden. Wij zien autisme niet als een probleem, maar als iets waar door jezelf en door jouw omgeving wel rekening mee gehouden moet worden bij het uitvoeren van je opdracht bij een bedrijf.

Onze coach kan jouw stagebedrijf helpen hoe ze met jou het beste kunnen communiceren en samenwerken. Ook helpen wij jou met het wijzen van de weg hoe dingen geregeld moeten worden, helpen we om de juiste dingen op het juiste moment in te leveren en vooral ook om naar jou te luisteren en knelpunten samen op te lossen. Net even iemand die wat meer tijd voor je maakt of als het tegenzit weet hou hij met jou de draad op jouw eigen manier weer oppakt.

Scauting levert deze begeleiding hoofdzakelijk aan MBO en HBO studenten op gebied van informatica, electronica, werktuigbouw en media. In overleg kunnen wij ook ondersteuning bieden bij stage en afstuderen op andere niveau’s en bij andere studierichtingen.

De extra begeleiding is gericht om jou en jouw omgeving te ondersteunen bij het plannen, structureren, organiseren en uitvoeren van je stage- of afstudeerperiode. De financiering voor deze begeleiding is mogelijk via PGB of een ZIN (Zorg In Natura).

Wij houden van zo concreet mogelijk zijn, daarom een overzicht wat er bij Scauting mogelijk is.

 • Helpen bij het zoeken van een stage/afstudeerplek bij een bedrijf in de buurt
 • Scauting helpt eventueel met een interne MBO & HBO stageplek op maat bij Scauting
 • Helpen met formuleren, afstemmen en indienen van de opdracht
 • Helpen bij het plannen van de stageperiode
 • Scauting geeft voorlichting aan stagebedrijf/begeleider over (jouw) autisme
 • Scauting komt wekelijks langs op het stageadres
 • Helpen bij bewaken van deadlines, inlevermomenten
 • Scauting zorgt voor rapporteren van tussentijdse voortgang en knelpunten naar ouders
 • Scauting geeft inhoudelijke tips, suggesties, oplossingen bij uitvoeren van de opdracht
 • Scauting bewaakt dat het contact tussen bedrijf, student en school op gang blijft en helpt waar nodig om het contact weer op gang te brengen of te houden.
 • Scauting zal je steunen als het tegenzit en motiveren om samen de eindstreep te halen.

Onze medewerkers

Binnen Scauting werken medewerkers met en zonder autisme. Onze medewerkers zijn gemotiveerd om iets te kunnen betekenen voor mensen met autisme. Dat betekent dat ze het echt leuk vinden om te doen en er zin in hebben.  We hebben HBO geschoolden en ervaringsdeskundigen in dienst.  HBO geschoolden hebben het Hoger Beroeps Onderwijs gevolgd en hebben daar veel geleerd. Ervaringsdeskundigen zijn mensen die zelf autisme hebben.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Neem contact op!