Inloopavond

Autismecafé Hoogeveen

Website: autismecafehoogeveen.nl

Het Autismecafé Hoogeveen wil een ontmoetingsplek creëren voor mensen met autisme. Ook familieleden, vrienden en mensen die beroepshalve te maken hebben met mensen met autisme zijn van harte welkom op de thema-avonden.  Het ontmoeten van andere mensen met autisme kan prettig zijn. Je ziet dat je niet de enige bent, er is begrip voor je situatie en je kunt ervaringen uitwisselen. 

Het Autismecafé Hoogeveen organiseert 5 x per jaar een thema-avond. Deze worden in 2020 gehouden in de bibliotheek van Hoogeveen, Willemskade 27 in Hoogeveen.

Bij ieder thema worden gasten en/of ervaringsdeskundigen gezocht die over het thema een inleiding houden. Na de pauze is er gelegenheid om met de spreker en andere bezoekers in gesprek te gaan over het thema.

  • 9 juni – Autisme en zelfstandig wonen
  • 15 september – Autisme en ouderen
  • 10 november – Autisme en mantelzorg
Neem contact op

Autismecafé Assen

Website: Autismecafeassen.nl

Het Autismecafé Assen is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen of jongeren met autisme. Het ontmoeten van andere ouders is prettig. Je ziet dat je niet de enige bent, er is begrip voor je situatie en je kunt ervaringen uitwisselen. Maar ook andere bezoekers zijn van harte welkom, mensen zonder autisme, mensen met autisme , familieleden, vrienden en hulpverleners. Vijf keer per jaar worden avonden georganiseerd rondom een bepaald thema.

Voor de pauze wordt door gespreksleidster Hanneke Kappen een interview afgenomen bij een aantal gastsprekers. Na de pauze is ruimte voor vragen en open discussie. 

U kunt vanaf 19.30 binnenlopen. Het café vindt plaats op de eerste verdieping van Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1-A.

  • 28 Mei – Autisme in het gezin
  • 24 September – Autisme en relaties
  • 26 November – Inzicht in/Begrip voor Autisme

 

 Neem contact op

Vanwege Corona zijn er momenteel geen inloopavonden! We laten je weten zodra dit weer van start gaat.

Inloop-avond Hoogeveen

Iedere derde maandag van de maand kunt u binnenlopen bij Scauting Hoogeveen voor de Inloop-avond. Hierbij is op de begane grond ruimte voor gesprekken in een gemoedelijke sfeer, en is op de bovenverdieping de mogelijkheid om gezelschapspellen te spelen.

De avond begint om 19.30, en loopt door tot 21.15. U hoeft zich niet op te geven.