Scauting

Assen Hoogeveen Locaties Tjalleberd Hurdegaryp

Scauting beschikt over 4 locaties. Je vindt er als deelnemer een gevarieerd en dynamisch aanbod. Van diverse IT/ICT activiteiten, tot allerlei creatieve workshop en mogelijkheden. Je vindt op alle locaties rust, aardige mensen en oprecht persoonlijke aandacht.  
Onze overtuiging is: hoe lekkerder jij in je vel zit, hoe meer ruimte er ontstaat om te leren en om je te ontwikkelen. 
Je krijgt alle ruimte om inzicht en kennis op gebied van je eigen autisme te vergroten.    
Misschien wil je onderzoeken waar jouw talenten liggen. Misschien wil je vaardigheden ontwikkelen en oefenen die jouw zelfstandigheid vergroten op gebied van wonen, werken en/of leren. Misschien wil je nieuwe kennis opdoen of bestaande kennis verdiepen, misschien wil je andere mensen leren kennen. Grote kans dat je op de locaties interessante mensen ontmoet die met iets soortgelijks als jij bezig zijn. Dat inspireert en schept een band.  
Scauting staat open voor nieuwe ideeën. Ons aanbod is in de loop der jaren steeds rijker en gevarieerder geworden. Nieuwe activiteiten worden regelmatig getest, zorgvuldig geëvalueerd, en waar mogelijk ook op de andere locaties mogelijk gemaakt.  
Veelbelovend zijn bijvoorbeeld de projecten die momenteel plaatsvinden op gebied van onderwijs, en op gebied van het uitvoeren van externe opdrachten. Scauting biedt vanuit de verschillende locaties individuele begeleiding, groepsbegeleiding of een combinatie van beide. Individuele begeleiding kan bij jou thuis plaatsvinden, op school, op het werk (jobcoaching), of op de locatie. 

Een kleine stap maakt vaak een groot verschil

Nieuwsgierig geworden?