Scauting

De verzameling van Linn

Linn(16): Ik ben vroeger heel veel gepest en ben daar erg onzeker door geworden. Ik vind heel veel comfort in de dingen die ik om me heen verzameld heb.

Lees meer

Bootcamp & Daan

Daan(31) is een van de Scauting deelnemers die zich heeft kunnen verdiepen in de computertaal C#. Puur uit interesse.

Lees meer

Thijs

Thijs(27) is afgestudeerd ICT Software Engineer. Zijn docenten konden hem pas na veel discussie ervan overtuigen dat hij toch echt geslaagd was. Thijs: Ik was niet tevreden over wat ik geleverd had, het kon zoveel beter.

Lees meer

Pieter Zandvliet

Kunstenaar Pieter Zandvliet: Ik hou van de verwarring in mijn werk, en dat je er wordt ingezogen. Ik hou ervan als je ogen in de war raken.

Lees meer

De wereld en ik (deel 2)

Marcel(58): Er bestaan veel vooroordelen over autisme. Het ergste vind ik dat mensen met autisme geen gevoel en empathie zouden hebben. Daarmee wordt gesuggereerd dat je geen volledig mens zou zijn. Dat verwerp ik.”

Lees meer

De wereld en ik (deel 1)

Marcel(58): Ik moet er steeds weer extra moeite voor doen om te snappen wat de context is van wat ik om me heen ervaar. Het is alsof ik de enige linkshandige ben in een rechtshandige wereld.

Lees meer

Geslaagd! Mooi wel!

Feestelijke afronding van het schooljaar bij Scauting in Tjalleberd. De stemming is opperbest, want iedereen is geslaagd! Een ongekend succes.

Lees meer

HANNEKE KAPPEN

Hanneke Kappen is vaste gespreksleider bij Autisme Café Assen en Autisme Café Zwolle. Ze is docent en coach. Ze is columnist voor de Golden Raand en was dat jarenlang voor DvhN.
Ze is geboeid door de schoonheid en inspiratie die in autisme verborgen zit.

Laatste colums