Scauting

Mijn hoofd staat weer naar leren.

Dian(18): De taxichauffeur zei laatst tegen mij, weet jij wel zeker dat je autisme hebt? Je bent zo sociaal! Of, wat ik ook vaak hoor, ach, iedereen is wel een beetje autistisch. Dat hoor ik echt veel te vaak. Als ik maar één zo iemand van mening kan laten veranderen, dan ben ik blij.

Lees meer

Vrijdagmiddag bij Scauting in Assen

Vrijdagmiddag bij Scauting in Assen. “Voor mij is dit een rustplek. Op mijn werk kan het erg druk zijn, veel mensen, veel geluid, en dat is erg inspannend voor mij. Hier kan ik me ontspannen."

Lees meer

Hoe overleef ik december met autisme?

Twee jaar geleden vroeg ik ervaringsdeskundigen hoe zij omgaan met decemberdrukte. Ze hadden zulke interessante verhalen dat ik het stukje nog een keer plaats. Fijne feestdagen gewenst!

Lees meer

De rivier

Frederik Boven(42) kreeg op zijn 33ste de diagnose Syndroom van Asperger. Frederik: Als ik het eerder had geweten en had geleerd ermee om te gaan zoals ik dat nu heb geleerd te doen, dan was mijn belastbaarheid op dit moment vast groter geweest. Ik heb in die jaren veel klappen opgelopen waar ik tot op de dag van vandaag last...

Lees meer

De verzameling van Linn

Linn(16): Ik ben vroeger heel veel gepest en ben daar erg onzeker door geworden. Ik vind heel veel comfort in de dingen die ik om me heen verzameld heb.

Lees meer

Bootcamp & Daan

Daan(31) is een van de Scauting deelnemers die zich heeft kunnen verdiepen in de computertaal C#. Puur uit interesse.

Lees meer

HANNEKE KAPPEN

Hanneke Kappen is vaste gespreksleider bij Autisme Café Assen en Autisme Café Zwolle. Ze is docent en coach. Ze is columnist voor de Golden Raand en was dat jarenlang voor DvhN.
Ze is geboeid door de schoonheid en inspiratie die in autisme verborgen zit.

Laatste colums