Scauting

Bussen, treinen en tranen.

Het plan was om over kunst te praten. Maar eerst raken we met elkaar in gesprek over reizen, en over hoe lastig dat soms is als je met autisme en met uiterst gevoelige zintuigen en verwerkingstijdbehoefte te maken hebt.

Lees meer

Onze dochter

De dochter van Daan en Esther zat niet lekker in haar vel: "Je hebt als ouders maar één wens, en dat is dat je kind gelukkig is. We wilden onze dochter beter leren begrijpen.”

Lees meer

Maatwerk in Kollum

In Kollum gebeuren hele mooie dingen. Zoals het Maatwerk traject, bedoeld voor leerlingen die extra ondersteuning goed kunnen gebruiken. Het traject speelt zich af op !mpulse in Kollum, dat is een van de scholen van Openbare Scholengemeenschap Piter Jelles. Dorijn van Doorn is teamleider van het Maatwerk traject. “We bieden hier onderwijs- en zorgondersteuning op […]Lees meer

Glas-in-lood

De afzuigkap suist, het snijden van het glas snerpt, het schuren van het glas klinkt akelig hard, de radio staat aan, en als die even niet aanstaat is het Simon die fluit, of neuriet. Hoe kan het dat Daan (31) hier tegen kan, met zijn gevoelige oren?

Lees meer

Mijn hoofd staat weer naar leren.

Dian(18): De taxichauffeur zei laatst tegen mij, weet jij wel zeker dat je autisme hebt? Je bent zo sociaal! Of, wat ik ook vaak hoor, ach, iedereen is wel een beetje autistisch. Dat hoor ik echt veel te vaak. Als ik maar één zo iemand van mening kan laten veranderen, dan ben ik blij.

Lees meer

Vrijdagmiddag bij Scauting in Assen

Vrijdagmiddag bij Scauting in Assen. “Voor mij is dit een rustplek. Op mijn werk kan het erg druk zijn, veel mensen, veel geluid, en dat is erg inspannend voor mij. Hier kan ik me ontspannen."

Lees meer

Hoe overleef ik december met autisme?

Twee jaar geleden vroeg ik ervaringsdeskundigen hoe zij omgaan met decemberdrukte. Ze hadden zulke interessante verhalen dat ik het stukje nog een keer plaats. Fijne feestdagen gewenst!

Lees meer

HANNEKE KAPPEN

Hanneke Kappen is vaste gespreksleider bij Autisme Café Assen en Autisme Café Zwolle. Ze is docent en coach. Ze is columnist voor de Golden Raand en was dat jarenlang voor DvhN.
Ze is geboeid door de schoonheid en inspiratie die in autisme verborgen zit.

Laatste colums