Datum publicatie 13 juli 2023

Scauting begeleidt mensen met autisme die normaal tot hoogbegaafd zijn. Dit doet Scauting door middel van individuele en groepsbegeleiding. Vind jij het interessant om onze doelgroep te leren kennen en erachter te komen welke ondersteuningsvragen zij hebben? Scauting streeft ernaar om onze cliënten zo zelfredzaam mogelijk deel te laten nemen aan de maatschappij. Ligt daar ook jouw passie? Laten we dan eens kennis maken!

Wat ga je doen?

Tijdens jouw stage start je met het volgen van onze interne basistraining, zodat je tijdens jouw stage het geleerde in praktijk kunt brengen. Wanneer je weet waar bepaald gedrag vandaan komt, kun je jouw manier van ondersteunen hierop laten aansluiten. Het maken van contact, het onderhouden van contact en het komen tot een vertrouwensband is van groot belang om uiteindelijk aan de doelen van de cliënt te werken. Doelen kunnen gericht zijn op het krijgen van structuur, regelmaat en ritme in het dagelijks leven van de cliënt.

Je gaat werken aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt. Je stelt een begeleidingsplan op en je onderzoekt wat de ondersteuningsbehoefte is. Je bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het begeleidingsplan en je verzorgt de rapportages omtrent de voortgang. Je zult uiteindelijk alle werkzaamheden uitvoeren behorende bij een Locatiecoach/Ambulant begeleider, zo ook de contacten met familie, andere zorgverleners en netwerkpartners. Je zult hoofdzakelijk stagelopen op één van de locaties van Scauting en indien mogelijk, loop je mee met een ambulante collega. In de werkzaamheden krijg je veel zelfstandigheid, maar er is altijd begeleiding van een zorgprofessional binnen Scauting.

Wie zoeken wij?

  • Je volgt een MBO/HBO-opleiding in de richting van Agogisch Werk, MZ specifieke doelgroepen, SPW, Ervaringsdeskundige in de zorg, SPH of Toegepaste Psychologie.
  • Je bent gefascineerd door onze doelgroep.
  • Belangrijke eigenschappen van een stagiair(e) zijn: enthousiasme, empathie, leergierigheid en het nemen van initiatief.
  • Je verdiept je in de achtergrond van de cliënten en hun sociale netwerk en je gaat goed om met mogelijke verschillen in waarden en normen.
  • Je werkt doel- en resultaatgericht.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw leerproces. Je geeft hier zelf sturing aan door aan te geven wat je van jouw stagebegeleider nodig hebt en staat open voor feedback. Je hebt zicht op jouw persoonlijke leerdoelen. Je zorgt ervoor dat de Praktijkovereenkomst vanuit school tijdig bij Scauting wordt aangeleverd.

Wat bieden wij?

Een leerzame en uitdagende stage gedurende minimaal 6 maanden en voor minimaal 16 uur per week tijdens kantoortijden. Begeleiding op de werkplek door een ervaren stagebegeleider en een stagevergoeding. Bij goed functioneren en afronding van de opleiding bestaat er de mogelijkheid om aansluitend in dienst te treden bij Scauting.

Solliciteren

Is een stage bij Scauting precies dat wat jij nodig hebt om jezelf te ontwikkelen tot een professional die klaar is voor het echte werk? Dan ontvangen we graag je motivatiebrief en CV via info@scauting.nl.

Vacatures