Ervaringen

Tim

“In maart 2016 ben ik via de gemeente bij Scauting terecht gekomen en hier heb ik anderhalf jaar gewerkt. Ik was net verhuisd en had moeite met het vinden van werk; niet alleen vanwege mijn autisme maar ook omdat ik gewoon niet goed wist wat ik nou eigenlijk precies wilde en überhaupt kon.

Ik had voorheen een opleiding in game design afgerond maar had besloten niet verder te willen gaan op dat gebied. Dit vooral vanwege de stressvolle natuur van het werk en het gebrek aan een duidelijke vaste werkstructuur, wat voor mij erg belangrijk is. Overigens heb ik aan de opleiding wel een nieuwe hobby overgehouden: muziekproductie.

Toen ik begon bij Scauting heb ik eerst een tijdje een zogeheten snuffelperiode gehad. Hierin kon ik een aantal verschillende werkzaamheden proberen om te kijken waarin ik me verder zou willen ontwikkelen. Scauting biedt vooral ICT gericht werk dus wat dat betreft sloot het al wel mooi aan bij mijn opleidingservaring.

Ik ben een tijdje bezig geweest met website testing, 3D modelleren en heb me zelfs even gewaagd aan programmeren. Geen van deze dingen lagen me echt goed maar toen kreeg ik plotseling de kans een achtergrondmuziekje te maken voor een animatiefilmpje over Scauting zelf. Dit beviel (me) zo goed dat er werd besloten dat ik me binnen Scauting verder kon gaan ontwikkelen in muziekproductie, met als doel uiteindelijk freelance opdrachten aan te kunnen nemen voor muziek voor filmpjes, games, e.d. of als derde partij producer. (met daarnaast een vast baantje om van rond te komen).

Hier werd door Scauting ook meteen veel aandacht aan besteed. Er werd gezorgd voor apparatuur en software en ik werd in een nieuwe afdeling gezet met een vaste coach. Om eerst te bewijzen dat ik hiermee uit de voeten kon, kreeg ik de opdracht in een maand tijd drie muziekstukken te componeren in drie verschillende stijlen. Ook hier heb ik met veel plezier aan gewerkt en sindsdien ben ik de rest van mijn tijd bij Scauting bezig geweest mezelf te ontwikkelen, zonder druk en onder goede begeleiding. Zo nu en dan nam ik eens een opdrachtje aan voor een project(je) vanuit andere afdelingen van Scauting en er werd ook gewerkt aan een portfolio website voor mij.

In de tijd dat ik er heb gewerkt heeft Scauting mij enorm geholpen te ontwikkelen; niet alleen op het gebied van muziekproductie maar ook persoonlijk.

Ik woonde net op mezelf en moest wennen aan het alleen leven als autist, terwijl ik ook niet eens wist wat ik nou eigenlijk wilde en kon op het gebied van werk. Ik had gewoon tijd nodig om alles even op een rijtje te krijgen. Scauting was hierdoor de ideale uitkomst door een goede, autismevriendelijke en betrokken werkplek te bieden waarin ik op mijn eigen tempo aan mezelf kon werken.

Inmiddels heb ik een baan waarmee ik rond kom en ben ik heel wat ervaring rijker als producer, dus daar ben ik Scauting erg dankbaar voor!”