Scauting

Wonen Werken leren

Ieder mens heeft de behoefte een bijdrage te leveren aan de maatschappij. 
Dat kan bijvoorbeeld door te werken. Dat kan over een betaalde baan gaan of over vrijwilligerswerk. Werken vraagt veel van mensen, zeker als je autisme hebt. 
Dat komt vaak niet alleen door het werk. Ook de omgeving, de prikkels, veranderingen of de mensen je heen spelen daarbij een rol. 
Het is een hele kunst om aan iemand anders uit te leggen hoe jij je voelt en wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Soms weet je niet waarom iets wel of niet lukt, of ben je zo gestrest geraakt dat het helemaal niet meer gaat. 
Scauting begeleidt op verschillende manieren. 
Jobcoaching Dat is individuele begeleiding op de werkplek
Individuele begeleiding/groepsbegeleiding:  Dat kan begeleiding bij jou thuis zijn, op éen van de Scauting locaties, of een combinatie daarvan.  

Persoonlijke ontwikkeling

Jouw talent en perspectief

Vrije tijd

Persoonlijke ontwikkeling

Autisme uit zich bij iedereen anders. Meer inzicht krijgen in hoe jouw autisme in elkaar zit, kan helpen. Je leert jezelf beter begrijpen. Het kan je helpen signalen van stress eerder te herkennen of te voorkomen. Ook op je werk. Jouw jobcoach gaat graag met je mee om samen met jou te kijken wat er precies aan de hand is. Wat gaat goed, en wat anders zou kunnen? Hoe zou je beter tot je recht kunnen komen? Onze ervaring leert dat kleine aanpassingen soms groot effect kunnen hebben.
Soms is het nodig om een time-out te nemen. Om in alle rust tot jezelf te komen om dan opnieuw uit te zoeken wat bij jou past. Waar word jij blij van? En waarin zou jij je graag verder willen ontwikkelen? Op de locaties van Scauting is alles erop gericht je thuis te laten voelen en om jou de ruimte te geven te onderzoeken, te verdiepen en te leren. Bovendien kom je bij ons vast interessante mensen tegen die met soortgelijke dingen als jij bezig zijn. 
Dat is inspirerend en schept een band

Jouw talent en perspectief

Bij Scauting kun je in alle rust onderzoeken hoe je verder zou willen. Samen brengen we in kaart waar je tevreden mee bent en ook wat je zou willen veranderen. Wat past bij jou, en wat niet, of niet meer.  Waar krijg jij vooral energie van?
Waar liggen jouw talenten? Misschien doe je op dit gebied bij Scauting wel verrassende ontdekkingen.

Ontwikkel jezelf

Je kunt je op onze locaties ontwikkelen op diverse terreinen. Een paar voorbeelden: programmeren, websites bouwen, video- of fotobewerking, schilderen, (digitaal)tekenen.   

Aandacht voor jou

We geven je als je daar behoefte aan hebt tips en adviezen. Samen gaan we op zoek naar de beste manier om je doelen te bereiken. 

Doorstroom naar werk of opleiding

De afgelopen jaren hebben  deelnemers bij ons ontdekt welke talenten zij hebben en in welke bezigheden zij plezier hebben. Een aantal van de deelnemers is, met ondersteuning van Scauting, gestart met een studie of heeft (vrijwilligers)werk gevonden.

Vrije tijd

Wat je in je vrije tijd doet mag je zelf bepalen. Als je autisme hebt is het soms moeilijk om vrije tijd ook echt als vrij te ervaren. Vaak is er dan pas ruimte om informatie of prikkels te verwerken die je eerder nog niet kon verwerken. Dat is hard werken. Je kunt daar moe van worden.  Een slimme planning van je vrije tijd kan je helpen je leven meer in balans te brengen.   Samen met jouw begeleider maak je inzichtelijk wanneer je vrije tijd hebt en wat je in die tijd zou kunnen doen.  Ruimte voor hobby’s, ontspanning of ontmoeting. Maar ook om bijvoorbeeld met het huishouden of je administratie aan de slag gaan.    Je begeleider begeleidt jou in je proces om hier zo zelfstandig mogelijk mee te leren omgaan. Op een manier die bij jou past.

Wij willen jou graag leren kennen

Nieuwsgierig geworden?