Scauting

Wonen Werken leren

Ieder mens heeft de behoefte een bijdrage te leveren aan de maatschappij. 
Dat kan bijvoorbeeld door te werken. Dat kan over een betaalde baan gaan of over vrijwilligerswerk. Werken vraagt veel van mensen, zeker als je autisme hebt. 
Dat komt vaak niet alleen door het werk. Ook de omgeving, de prikkels, veranderingen of de mensen je heen spelen daarbij een rol. 
Het is een hele kunst om aan iemand anders uit te leggen hoe jij je voelt en wat jij nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Soms weet je niet waarom iets wel of niet lukt, of ben je zo gestrest geraakt dat het helemaal niet meer gaat. 

Scauting begeleidt op verschillende manieren:

  • Jobcoaching:  Dat is individuele begeleiding op de werkplek.
  • Individuele begeleiding/groepsbegeleiding:  Dat kan begeleiding bij jou thuis zijn, op één van de Scauting locaties, of een combinatie daarvan.  

Persoonlijke ontwikkeling

Jouw talent en perspectief

Jobcoaching

Persoonlijke ontwikkeling

Autisme uit zich bij iedereen anders. Meer inzicht krijgen in hoe jouw autisme in elkaar zit, kan helpen. Je leert jezelf beter begrijpen. Het kan je helpen signalen van stress eerder te herkennen of te voorkomen. Ook op je werk. Jouw jobcoach gaat graag met je mee om samen met jou te kijken wat er precies aan de hand is. Wat gaat goed, en wat anders zou kunnen? Hoe zou je beter tot je recht kunnen komen? Onze ervaring leert dat kleine aanpassingen soms groot effect kunnen hebben.
Soms is het nodig om een time-out te nemen. Om in alle rust tot jezelf te komen om dan opnieuw uit te zoeken wat bij jou past. Waar word jij blij van? En waarin zou jij je graag verder willen ontwikkelen? Op de locaties van Scauting is alles erop gericht je thuis te laten voelen en om jou de ruimte te geven te onderzoeken, te verdiepen en te leren. Bovendien kom je bij ons vast interessante mensen tegen die met soortgelijke dingen als jij bezig zijn. 
Dat is inspirerend en schept een band

Jouw talent en perspectief

Bij Scauting kun je in alle rust onderzoeken hoe je verder zou willen. Samen brengen we in kaart waar je tevreden mee bent en ook wat je zou willen veranderen. Wat past bij jou, en wat niet, of niet meer.  Waar krijg jij vooral energie van?
Waar liggen jouw talenten? Misschien doe je op dit gebied bij Scauting wel verrassende ontdekkingen.

Ontwikkel jezelf

Je kunt je op onze locaties ontwikkelen op diverse terreinen. Een paar voorbeelden: programmeren, websites bouwen, video- of fotobewerking, schilderen, (digitaal)tekenen.   

Aandacht voor jou

We geven je als je daar behoefte aan hebt tips en adviezen. Samen gaan we op zoek naar de beste manier om je doelen te bereiken. 

Doorstroom naar werk of opleiding

De afgelopen jaren hebben  deelnemers bij ons ontdekt welke talenten zij hebben en in welke bezigheden zij plezier hebben. Een aantal van de deelnemers is, met ondersteuning van (de jobcoaches) Scauting, gestart met een studie of heeft (vrijwilligers)werk gevonden.

Jobcoaching

Bij Scauting ondersteunen we je graag op weg naar werk én op de werkvloer. Onze jobcoaches zijn echt gespecialiseerd in het coachen en bemiddelen van mensen met autisme en beschikken over een uitgebreide toolkit aan methoden & technieken zodat er maatwerk geleverd kan worden. Onze jobcoaches brengen in kaart wat je kwaliteiten zijn en zorgen ervoor dat je “arbeidsfit” bent. Door de nauwe samenwerking met de ambulant begeleider en/of de locatiecoaches weten onze jobcoaches wat er speelt, waardoor ze een goed beeld hebben van wat voor jou belangrijk is. Zo kan je met de juiste begeleiding de stap naar werk zetten. 

Op de werkvloer komen onze jobcoaches, indien dit wenselijk is, regelmatig langs om te kijken hoe het met je gaat en wat je nodig bent. Hier bieden ze ondersteuning aan jou als werknemer, maar ook aan je werkgever om jullie te ondersteunen in een succesvolle samenwerking. 

Onze jobcoaches zijn actief in de regio Friesland. Wil je meer weten over jobcoaching, heb je vragen rondom de aanmelding of aanvraag van de indicatie? Neem dan gerust contact met ons op. 

tjalleberd
Locatie Tjalleberd

Samen met jou:

Jouw jobcoach kijkt graag samen met jou naar wat er precies aan de hand is. Wat gaat goed, en wat zou anders kunnen? Hoe zou je beter tot je recht kunnen komen? 

Doordat onze jobcoaches werken vanuit de ‘Oprecht Persoonlijke Aandacht’ benadering en het echt draait om wat jij nodig hebt, wordt er altijd maatwerk geleverd.  

Onze ervaring leert dat kleine aanpassingen soms groot effect kunnen hebben.

Jobcoaching
Register jobcoach

Noloc gecertificeerd:

Onze Noloc gecertificeerde jobcoaches zijn zeer ervaren op het gebied van arbeidsbemiddeling en de wet en regelgeving binnen het sociale domein voor kwetsbare doelgroepen. 

Locatie Hurdegaryp

Wat kunnen wij bieden:

  • Traject naar werk
  • Coaching on the job
  • Re-integratietrajecten in 1e en 2e spoor
  • Outplacementtraject
  • Loopbaanonderzoek
  • Preventie coaching op de werkvloer

Wij willen jou graag leren kennen

Nieuwsgierig geworden?