Scauting

Scauting is op zoek naar een Orthopedagoog Generalist / GZ-psycholoog

Regio:
Drenthe & Friesland

Contract:
Aantal uren is in overleg

Scauting Diagnostiek & Behandeling
Scauting biedt diagnostiek en behandeling aan kinderen en jongeren met (vermoedens van) kenmerken van autisme. In de praktijk wordt gezien dat gedrag vaak voortkomt uit ervaringen uit het verleden. Wij denken niet in termen van stoornissen of probleemgedrag. Gedrag wordt gezien als een hulp- en ondersteuningsvraag. Het uitgangspunt is de ondersteuningsvraag van het kind en zijn omgeving (ouders, begeleiding, school etc.). Door de emotionele ontwikkeling in kaart te brengen wordt gekeken naar wat de behoeften zijn en in de behandeling wordt hierop aangesloten. De diagnostiek en behandeling zijn handelingsgericht (doelgericht en passend bij de situatie) en vanuit het orthopedagogisch perspectief (veranderings- en omgevingsgericht). Meer informatie over Scauting vind je op onze website.

Wat doet een Orthopedagoog Generalist/GZ-psycholoog?
Binnen ons multidisciplinaire team krijg jij een belangrijke coördinerende en uitvoerende rol in de hulpvraagverduidelijking, diagnostiek en behandeling van onze cliënten. Als regiebehandelaar ben je verantwoordelijk voor het coördineren van diagnostiek, het uitzetten van behandellijnen en het geven van behandeling. Je levert een inhoudelijke bijdrage op het gebied van de ontwikkeling van beleid, behandelaanpak en methodieken en neemt deel aan intake- en adviesgesprekken. Daarnaast geef je supervisie aan orthopedagogen. Jouw werkzaamheden voer je uit in Friesland en Drenthe voor de doelgroep kinderen/jeugdigen.

Plaats in de organisatie
Je maakt onderdeel uit van ons team Diagnostiek & Behandeling en werkt daarin samen met collega’s orthopedagogen, gezinscoaches, een psychodiagnostisch medewerker en een orthopedagoog generalist. Je valt rechtstreeks onder de directie.

De Orthopedagoog Generalist/GZ-psycholoog die wij zoeken:

  • Is regiebehandelaar, voert (proces)diagnostiek en behandeling uit in Drenthe en/of Friesland;
  • Richt zich op de ontwikkeling en groei van kinderen en jeugdigen en het versterken van het opvoedkundig handelen van het cliëntsysteem, waarbij het stoornis denken wordt losgelaten.
  • Creëert kansen, staat open voor nieuwe inzichten en zoekt samen met alle betrokkenen naar de beste oplossing, vanuit een cliëntgerichte en systeemgerichte aanpak;
  • Werkt autonoom, maar heeft ook korte lijnen met naaste collega’s. Het geven van werkbegeleiding aan collega’s behoort tot de werkzaamheden;
  • Werkt samen met externe partijen zoals scholen en Centra voor Jeugd en Gezin;
  • Heeft een geldende BIG-registratie;
  • Heeft ervaring met behandeling van en diagnostiek bij kinderen en jeugdigen;
  • Heeft kennis van de emotionele ontwikkeling en gedrag wat passend is bij de classificatie autisme;
  • Heeft (bij voorkeur) ervaring met de behandeltechnieken EMDR en CGT en daarnaast ervaring met het systeem-therapeutisch werken. Is eventueel bereid om de opleiding tot EMDR practitioner te volgen;
  • Weet van aanpakken en kan snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden en personen;
  • Beschikt over een open houding en groot empathisch vermogen wat de samenwerking met het cliëntsysteem, externe samenwerkingsverbanden en collega’s vergemakkelijkt. Dit noemt Scauting ‘oprecht persoonlijke aandacht’ voor collega’s en clienten.

Arbeidsvoorwaarden
Oprecht persoonlijke aandacht hebben wij ook voor jou:

  • In de vorm van beloning conform de CAO GGZ bedraagt jouw beloning, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal 4.108,- en maximaal € 6.264,- bruto per maand (FWG 65) bij een volledig dienstverband (36 uur).
  • Naast je salaris voorziet de CAO GGZ in 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Ook word je bij indiensttreding automatisch aangemeld bij één van de beste pensioenfondsen van Nederland, namelijk Pensioen Fonds Zorg en Welzijn (PFZW); dat wordt dus direct voor jou geregeld!

Kort na je indiensttreding volg je onze introductiedag en worden de voor jouw functie noodzakelijke trainingen ingepland. Hoe mooi is dat!

Spreekt deze baan jou aan?
Solliciteer dan direct onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie? Bel dan naar 0528 745 051

Reacties van en aanbiedingen via werving- en selectiebureaus, alsmede doorplaatsing op andere sites, wordt niet op prijs gesteld.


Titel: 

Orthopedagoog Generalist / GZ-psycholoog

Provincie: 
Drenthe & Friesland

Uren: 
In overleg

Salarisniveau bij 36 uur:
€4.108 – 6.264 (FWG 65)

Deel in jouw netwerk: