Scauting

Over leven en overleven.

Bianca (bijna 51): Ik ging psychologie studeren omdat ik gedrag van mensen niet snapte. Toen ik afgestudeerd was snapte ik dat nog steeds niet.

Fruit en Fantasy.

In Hurdegaryp tref ik bij Scauting twee oude bekenden: Yvette(35) en Jelle(54). Twee begaafde kunstenaars.
Yvette creëert met kleurpotlood en waterverf sprookjesachtige taferelen, Jelle tekent met potlood verfijnde portretten en maakt prachtige olieverf stillevens.

Bussen, treinen en tranen.

Het plan was om over kunst te praten. Maar eerst raken we met elkaar in gesprek over reizen, en over hoe lastig dat soms is als je met autisme en met uiterst gevoelige zintuigen en verwerkingstijdbehoefte te maken hebt.

Onze dochter

Esther en Daan hebben een zoon en een dochter. Over hun dochter van achttien gaat dit verhaal. Hun zoon was heel rustig en teruggetrokken. De eerste drie maanden leek ook hun dochter een heel rustig kind. Maar daarna veranderde dat. Esther: “Toen ze geboren werd, had ze haar ogen meteen wijd open. Als peuter was […]

Maatwerk in Kollum

In Kollum gebeuren hele mooie dingen. Zoals het Maatwerk traject, bedoeld voor leerlingen die extra ondersteuning goed kunnen gebruiken. Het traject speelt zich af op !mpulse in Kollum, dat is een van de scholen van Openbare Scholengemeenschap Piter Jelles. Dorijn van Doorn is teamleider van het Maatwerk traject. “We bieden hier onderwijs- en zorgondersteuning op […]

Glas-in-lood

De afzuigkap suist, het snijden van het glas snerpt, het schuren van het glas klinkt akelig hard, de radio staat aan, en als die even niet aanstaat is het Simon die fluit, of neuriet.
Hoe kan het dat Daan (31) hier tegen kan, met zijn gevoelige oren?

Mijn hoofd staat weer naar leren.

Dian(18): De taxichauffeur zei laatst tegen mij, weet jij wel zeker dat je autisme hebt? Je bent zo sociaal! Of, wat ik ook vaak hoor, ach, iedereen is wel een beetje autistisch. Dat hoor ik echt veel te vaak. Als ik maar één zo iemand van mening kan laten veranderen, dan ben ik blij.

Vrijdagmiddag bij Scauting in Assen

Vrijdagmiddag bij Scauting in Assen.
“Voor mij is dit een rustplek. Op mijn werk kan het erg druk zijn, veel mensen, veel geluid, en dat is erg inspannend voor mij. Hier kan ik me ontspannen.”