Lotte

Column

Lotte(29): Als mensen zouden ophouden met het label “typisch vrouwelijk” te hangen aan meisjes die zich stil en teruggetrokken gedragen, dan zou autisme bij vrouwen veel eerder aan het licht kunnen komen.

Lees verder

Sebastiaan

Column

Sebastiaan(14) zat drie jaar lang thuis. Hij is een van de leerlingen die in het gewone onderwijs volledig vastgelopen zijn. Motorcross is zijn lust en zijn leven.

Lees verder

Pannenkoek

Column

Van alle thuiszitters in Nederland heeft ongeveer een derde de diagnose ASS. Bij Scauting in Tjalleberd wordt onderwijs gegeven aan tien van deze leerlingen. De jongste is veertien, de oudste twintig.

Lees verder

Geen masker meer

Column

Esmee (19): Met mijn foto wil ik laten zien dat ik heel lang een masker gedragen heb. Ik maskeerde mijn autisme en was daar blijkbaar erg goed in.

Lees verder

Annastasia

Column

Hij is 22 jaar. Hij zag in zijn leven al stoeten hulpverleners aan zich voorbij trekken. Zijn alter-ego heet Annastasia. Maar ik mag hem ook Nicole noemen.

Lees verder

ASSues

Column

Ymert (60) kwam er pas 8 jaar geleden achter dat hij autisme heeft. Er ging een boek voor hem open: “Het voelt op dit moment alsof ik in een soort tweede puberteit zit.”

Lees verder