Geen masker meer

Column

Esmee (19): Met mijn foto wil ik laten zien dat ik heel lang een masker gedragen heb. Ik maskeerde mijn autisme en was daar blijkbaar erg goed in.

Lees verder

Annastasia

Column

Hij is 22 jaar. Hij zag in zijn leven al stoeten hulpverleners aan zich voorbij trekken. Zijn alter-ego heet Annastasia. Maar ik mag hem ook Nicole noemen.

Lees verder

ASSues

Column

Ymert (60) kwam er pas 8 jaar geleden achter dat hij autisme heeft. Er ging een boek voor hem open: “Het voelt op dit moment alsof ik in een soort tweede puberteit zit.”

Lees verder

Het werkte wel!

Column

Ze dacht altijd dat vanwege haar autisme niets haar zou helpen. Maar tot haar grote verrassing (en die van haar ouders) werkte de behandeling wel!

Lees verder

Jente.

Column

Jente (25) is 4e jaars ICT Software Engineering op de Hanzehogeschool. Het gaat goed. Wat hem helpt? Een goed vangnet, duidelijkheid en een fikse portie Heavy Metal!

Lees verder

Pubquiz in Assen.

Column

Jantien (36): “Ik zie mezelf het liefst als neuro-divers. Als je autisme hebt denk je gewoon anders, prikkels en informatie verwerk je anders. En daar is helemaal niks mis mee.”

Lees verder

Autisme en Contact

Column

Frederik Boven (40) is filosoof en psycholoog. Contact heeft voor hem een hogere “kostprijs” dan voor iemand zonder autisme. Het kost hem veel meer energie en hij moet er lang van herstellen. Wat helpt, en wat niet?

Lees verder