De wereld en ik (deel 2)

Column

Marcel(58): Er bestaan veel vooroordelen over autisme. Het ergste vind ik dat mensen met autisme geen gevoel en empathie zouden hebben. Daarmee wordt gesuggereerd dat je geen volledig mens zou zijn. Dat verwerp ik.”

Lees verder

De wereld en ik (deel 1)

Column

Marcel(58): Ik moet er steeds weer extra moeite voor doen om te snappen wat de context is van wat ik om me heen ervaar. Het is alsof ik de enige linkshandige ben in een rechtshandige wereld.

Lees verder

Geslaagd! Mooi wel!

Column

Feestelijke afronding van het schooljaar bij Scauting in Tjalleberd. De stemming is opperbest, want iedereen is geslaagd!
Een ongekend succes.

Lees verder

Hoort, zegt het voort!

Column

Bij Scauting in Hoogeveen kun je gratis terecht als je problemen hebt met je computer, tablet of mobiel. Deze keer is Robbie(41) de redder in nood: “Voor mij is dit een leuke uitdaging. Ik hou van het proces van eliminatie.”

Lees verder

Lucie (deel 1)

Column

Lucie(46): Ik snap nog steeds niet hoe dit allemaal kon gebeuren. Ik had echt nooit wat, ik kwam nooit bij een dokter. Ik weet inmiddels veel meer over ASS en besef steeds vaker dat ik niet terug kan naar mijn oude leven. Dat is moeilijk te accepteren. Ik heb immers heel lang prima kunnen functioneren.

Lees verder

Alex Jonker

Column

Alex (47): Toen later uit een test bleek dat ik hoogbegaafd ben voelde ik erkenning. Daarvoor voelde ik me wel eens wat minderwaardig, maar toen dacht ik heel even stiekem, wie het laatst lacht….”

Lees verder