Bericht navigatie

Column

Ja! Met een A!

Ja! Met een A!

Scouting? (verbijsterde blik) Werk jij tegenwoordig bij de Scouting? Loop jij met van die kniekousen met kwasten eraan? Jij? 
Hoe vaak ik dat het afgelopen jaar niet te horen kreeg. 
Jazeker, je hoort het goed, ik werk bij Scauting! Maar dan wel met een A. 
De A van Autisme.
IJzersterke naam vind ik het. Als je eenmaal de klik in je hersenen gemaakt hebt, die van de o naar de a, vergeet je die naam niet meer. 
Probeer het maar eens.
Ik kwam de mensen van Scauting voor het eerst tegen bij het autisme café in Assen. De manier waarop ze vertelden over hoe er gewerkt wordt sprak me meteen aan. Bij dat clubje wil ik wel horen, dacht ik. 
Hoewel clubje? Noem het liever een club.
Ruim 5 jaar geleden begonnen in Hoogeveen, met inmiddels dagbestedinglocaties in Tjalleberd, Burgum en Assen, ambulante zorg in Drenthe, Friesland, Groningen, een stuk Overijssel en Twente. En die olievlek zal zich zeker nog verder gaan uitbreiden. 
De komende tijd zal ik me laten inspireren door wat zich op al die verschillende plekken afspeelt. 
Mijn columns zullen verschijnen op de Scauting site, facebook en linkedin.
Ik heb er zin in.

Hanneke Kappen.