Moeder en dochter

Column

Fien (17) kreeg de diagnose Asperger toen ze 11 was. Haar moeder Annemieke wist altijd al dat er iets met haar was. Fien werkt nu aan het vergroten van haar zelfstandigheid, terwijl Annemieke leert loslaten. Want het een kan niet zonder het ander.

Lees verder

Muziek en Overzicht

Column

Robert (26) speelt trompet in maar liefst drie orkesten. Door zijn autisme kan hij in sommige situaties het overzicht verliezen. Maar niet in de muziek! Helaas gooide Corona gooide roet in het eten. Vanaf maart vorig jaar geen orkestrepetities en optredens meer. Met voor Robert alle gevolgen van dien.

Lees verder

Stagiaire Kim

Column

Kim Beintema (26) is stagiaire bij Scauting in Hurdegaryp. Ze leerde zichzelf en haar autisme in de afgelopen jaren goed kennen. Ze gaat in september beginnen met de HBO opleiding Ervaringsdeskundige in Zorg en Welzijn. Ze is er geknipt voor.

Lees verder

Tot jezelf komen

Column

Ringo Harmsen (49) vertelt dat het hem vroeger op zijn werk de grootste moeite kostte om maat te houden. Tegenwoordig ervaart hij veel meer balans tussen zijn hoofd en zijn lichaam. Computers vindt hij nog steeds geweldig. Maar nooit meer zonder het gezonde tegenwicht van karate en meditatie hem bieden.

Lees verder